Seasonal Yoga

lila-vacker-blomma

Målet med yoga är att stärka människan till kropp, själ och sinne. Att hitta en fysisk styrka och inre balans . Ordet yoga kommer från sanskrit (Indiens ”latin”) och betyder att förena och harmoniera, finna balans mellan kropp, sinne och känslor – på ett spirituellt plan att förena individen till det universella medvetandet.

I Seasonal Yoga lägger vi till att förena individen med naturens förändringar och ständiga flöde . Vi lär oss att vi är en del av naturen. Vi behöver årstiderna skiftningar med vila, aktivitet för att balansera oss och leva i harmoni.

Genom att lära oss mer om naturen/årstiderna så kan vi lära oss själva och förstå varför vi känner som vi gör under året. Finns det för mycket obalans eller spänningar kan man känna sig tömd på energi och uppleva att man arbetar emot sig själv .

Seasonal Yoga är hatha (fysisk) yoga som väver in den kinesiska medicinen. De klassiska yoga positionerna förändras en aning för att stimulera akupunkturpunkter och meridianer. På det viset för vi in en medicinsk aspekt i vår yoga.

ying och yang